No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

Música

25 setembre 2020

Miquel Bofill i Albert Guinovart

Amistat per a saxo i piano

Us presentem una proposta que és doblement interessant: per la figura d’Albert Guinovart, que en aquest duet fa d’intèrpret i de compositor, i pel saxofonista Miquel Bofill, que té una dilatada carrera internacional tant com a solista com formant part de prestigioses orquestres.

Miquel Bofill i Albert Guinovart formen un dels duos més importants de la seva generació. Des de la seva presentació, l’any 1986, al Conservatori de La Haia (Holanda), han estat convidats a participar en festivals i cicles de concerts de tot el món. Bofill i Guinovart tenen una trajectòria en comú i en paral·lel que els situa entre les figures més representatives del panorama musical sorgit a Barcelona en els últims trenta anys.

Cal escoltar aquesta formació en directe per valorar-ne la personalitat interpretativa, la conjunció del duo i també la comunicació del repertori d’Albert Guinovart. En el programa es combinen obres personals del pianista, amb peces conegudes de les seves creacions per a teatre i televisió, com ara Mar i cel, de Dagoll Dagom.

Quan dos artistes fa molts anys que es coneixen, el diàleg que estableixen dalt de l’escenari està ple de complicitats que només la música pot transmetre. Així és com se sent Miquel Bofill quan toca les obres per a saxo i piano que ha compost, i que interpreta amb ell l’amic Albert Guinovart. Aquesta proposta homenatja l’amistat dels seus instruments, els quals saben entrellaçar amb una màgia plena de subtileses.

Al costat d’obres ben conegudes, Guinovart desplega la seva riquesa de registres que tenen sempre la melodia com a fil conductor d’una sensibilitat que ens porta de l’eufòria a la malenconia. En són un bon exemple obres com Quatre preludis de llum per a saxòfon alt, les dues Sonates per a saxo i piano i la Haendeliana per a saxo soprano, en les quals elabora el discurs dels dos instruments tot fusionant-los o destacant-los amb una extensa paleta de colors sonors.

*****************

Venda anticipada a la Joventut Catòlica – La Peni, de dilluns a divendres, de 16h a 20h.

Entrades numerades. Les condicions d’aforament seran limitades per adaptar les instal·lacions a la normativa sanitària.

Lloc: Sales de la parròquia de Sant Miquel - -

Horari: 21h. a 22:30h.

Preu: Obertes a tothom